Finlands kommunikationsminister till Nordic Privacy Arena

Vi är glada att kunna välkomna Finlands kommunikations- och transportminister Anne Berner som keynotetalare vid Nordic Privacy Arena (Stockholm 12-13 november 2018).

Berner har i sin roll som minister verkat för att snabba på användningen av ny teknik som självkörande bilar och 5G. Hon är också en förespråkare för smarta städer – ett centralt ämne för Nordic Privacy Arena 2017 (se Eticas grundare Gemma Gordon Clavells keynote här).

Kommunikationsministeriet har också engagerat sig i MyData-rörelsen, som kortfattat går ut på att ge enskilda bättre kontroll över hur persondata hanteras – se Anne Berners tal från MyData 2016 här.

Tidigare i år offentliggjordes att Finland och Estland inlett ett unikt samarbete kring datatransfers via en gemensam mjukvaruplattform (X-Road), något som ska underlätta för exempelvis pendlare och som bl a ska göra det möjligt att köpa medicin på recept båda sidor om gränsen.

Anne Berner är inte bara känd för sin politiska karriär. Hon har varit VD för familjeföretaget Vallila Interior, haft en rad styrelseuppdrag och har medverkat som “drake” i TV-programmet Draknästet.

Nordic Privacy Arena

Var: Münchenbryggeriet, Stockholm
När: 12-13 november 2018

Medlem i Forum för dataskydd: 4 300 kr exkl. moms
Icke-medlem: 4 800 kr exkl. moms

Priset inkluderar inträde båda dagarna för en person samt lunch båda dagarna och middag måndagen den 12 november med en särskilt inbjuden talare.

För mer information och anmälan, klicka här.

Talare och sponsorer läggs till löpande – följ oss gärna på TwitterFacebook och LinkedIn för uppdateringar. Vi reserverar oss för ändringar.

 

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart