Finlands kommunikationsminister till Nordic Privacy Arena

Författare:

|

Datum:

|

Vi är glada att kunna välkomna Finlands kommunikations- och transportminister Anne Berner som keynotetalare vid Nordic Privacy Arena (Stockholm 12-13 november 2018).

Berner har i sin roll som minister verkat för att snabba på användningen av ny teknik som självkörande bilar och 5G. Hon är också en förespråkare för smarta städer – ett centralt ämne för Nordic Privacy Arena 2017 (se Eticas grundare Gemma Gordon Clavells keynote här).

Kommunikationsministeriet har också engagerat sig i MyData-rörelsen, som kortfattat går ut på att ge enskilda bättre kontroll över hur persondata hanteras – se Anne Berners tal från MyData 2016 här.

Tidigare i år offentliggjordes att Finland och Estland inlett ett unikt samarbete kring datatransfers via en gemensam mjukvaruplattform (X-Road), något som ska underlätta för exempelvis pendlare och som bl a ska göra det möjligt att köpa medicin på recept båda sidor om gränsen.

Anne Berner är inte bara känd för sin politiska karriär. Hon har varit VD för familjeföretaget Vallila Interior, haft en rad styrelseuppdrag och har medverkat som ”drake” i TV-programmet Draknästet.

Nordic Privacy Arena

Var: Münchenbryggeriet, Stockholm
När: 12-13 november 2018

Medlem i Forum för dataskydd: 4 300 kr exkl. moms
Icke-medlem: 4 800 kr exkl. moms

Priset inkluderar inträde båda dagarna för en person samt lunch båda dagarna och middag måndagen den 12 november med en särskilt inbjuden talare.

För mer information och anmälan, klicka här.

Talare och sponsorer läggs till löpande – följ oss gärna på TwitterFacebook och LinkedIn för uppdateringar. Vi reserverar oss för ändringar.