Schrems 2 – Det nya dataskyddslandskapet

Forum för Dataskydd hade förmånen att hålla ett välbesökt webbinarium (nästan 500 deltagare) som handlade om Schrems 2. Notera att en del av seminariet genomfördes på engelska (NOYB:s del). En inspelning av webbinariet kommer inom kort att finns tillgängligt för forumets medlemmar under fliken medlemssidor.

Webbinariet behandlade huvudsakligen dessa frågor

●Vad innebär domen för organisationerna i praktiken och vad behöver man göra nu?

●Är det möjligt att använda standardavtalsklausulerna för överföringar till tredje land – och i så fall hur?

●Genom beslutet ogiltigförklaras en av de huvudsakliga transfer mekanismerna för överföring av data till USA; Privacy Shield.

●Vilka alternativa lösningar kan finnas och hur bråttom är det?

Efter webbinariet publicerade vi även en artikeln på Mynewsdesk i vilken du kan ta del av vad som diskuterades under webbinariet.

Ta del av artikeln här.

Vill du spara ner artikeln i pdf-format går det bra att göra det här.

Vi önskar er en trevlig läsning!

Nordic Privacy Arena 2020

Vill du ta del av mer material som detta? Titta närmare på Nordic Privacy Arena som arrangeras semi-digitalt på engelska av Forum för Dataskydd den 5-6 oktober 2020 under parollen “The Brave New World – a human touch to a human right requires data privacy as a key ingredient”. Köp din biljett till konferensen här.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart