Ny vägledning om förhållandet personuppgiftsansvarig – personuppgiftsbiträde

För snart ett år sedan arrangerade Forum för dataskydd ett seminarium om vem som är personuppgiftsansvarig respektive personuppgiftsbiträde. Medlemmar kan ta del av inspelningen under medlemssidorna.

Svenska Datainspektionen har sedan dess fått i uppdrag av EDPB att leda en arbetsgrupp som ska ta fram nya riktlinjer för hur begreppen ska tolkas.

Svenskt Näringsliv har nu publicerat en vägledning som ska hjälpa företag att undvika att avtal sluts med stöd av felaktiga bedömningar om personuppgiftsansvaret. Martin Brinnen och Mikael Bock vid advokatfirman Kahn Pedersen beskriver med hjälp av exempel och checklistor hur kartläggningen av personuppgiftsbehandlingen, fastställandet av personuppgiftsansvaret och regleringen av förhållandet mellan aktörerna kan gå till. Läs vägledningen här.

Vi återkommer till ämnet vid Nordic Privacy Arena 23-24 september.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart