24 November, 2022 17:00 - 19:30  Hellström Advokatbyrå, Kungsgatan 33, plan 15

Hur påverkar övervakningslagstiftning i Sverige, EU och USA (och andra tredjeländer) dataskyddet?

Hur påverkar övervakningslagstiftning i Sverige, EU och USA (och andra tredjeländer) dataskyddet? Vad är senaste nytt rörande möjliggörande av transatlantiska dataflöden, diskussionerna mellan EU och USA? Får vi nu någon lösning som gör att vi i Europa kan börja arbeta med amerikanska leverantörer och ha personuppgiftsbehandling i USA?  

Ny övervakningslagstiftning är på gång i USA. I Sverige har vi signalspaning av FRA. Men vi har också Försvarsunderrättelsedomstolen som ska godkänna olika signalspaningsprojekt, FRA. Hur påverkar övervakningslagstiftning i Sverige, EU och USA (och andra tredjeländer) dataskyddet. På träffen kommer vi också tala om Bidens avtal rörande dataflöden från EU till USA och om ett adekvansbeslut från kommission kommer i framtiden (Privacy Shied 2.0). Får vi då ett Schrems 3? Bland andra kommer advokat Conny Larsson att tala. Conny är de registrerades ombud i Försvarsunderrättelsedomstolen.

Datum och tid: 24 november kl. 17:00-19:30 med efterföljande mingel.
Fysisk plats: Hellström Advokatbyrå, Kungsgatan 33, plan 15.

KÖP DIN BILJETT HÄR 

Under kvällen kommer vi att bjuda på enkel förtäring, kaffe/the, öl, vin och läsk.

Antalet platser är begränsade, vänligen boka din biljett senast torsdag den 17 november. Om du behöver avboka din fysiska plats, vänligen kontakta info@dpforum.se senast tisdag den 22 november. Kostnadsfritt för medlemmar och 300 SEK ex. moms för icke-medlemmar. Eftersom vi är en ideell förening behöver vi debitera dig en No Show-avgift på 300 SEK vid utebliven avbokning.

 

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart