Vodafone bötfälls med 12,25 miljoner euro

Den italienska dataskyddsmyndigheten Garante bötfäller Vodafone med 12,25 miljoner euro för brott mot GDPR.

Hundratals klagomål

Garante bötfäller telekomföretaget Vodafone med 12, 25 miljoner euro efter hundratals klagomål om oönskade telefonsamtal från förtaget. Myndigheten inledde en granskning vilken kunde avslöja att det fanns brister i Vodafones lagringssystem för kundinformation.

Förbjuds bearbeta data

Böterna utfärdas med anledning av olaglig behandling av personuppgifter för miljontals användares som bland annat använts till marknadsföring. Vodafone är nu förbjuden att bearbeta data från tredje part som inte fått korrekt samtycke. Detta gäller för marknadsförings- och kommersiella ändamål.

Läs mer här.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart