IMY informerar och tipsar – Hur du skyddar din information i molnet!

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) har publicerat en vägledning om informationssäkerhet och molntjänster på sin webbplats med tips om vad du ska tänka på för att skydda din information i molnet.

Risker med molntjänster

Sociala medier, e-post och lagring av bilder och andra filer på nätet är exempel på molntjänster, där informationen laddas upp enkelt från en smartphone, surfplatta eller dator, skriver IMY på sin webbplats. Det finns flera risker med molntjänster, bland annat att den molntjänstleverantör som du använder kan lägga ner sin verksamhet eller bli uppköpt av ett annat företag och att din information som finns lagrad i molnet kan förstöras eller bli oåtkomlig.

Öka ditt skydd

För att öka skyddet för din information i en molntjänst är det viktigt att tänka på att du regelbundet uppdaterar listan över vilka du delar information med i molnet och ta bort de som inte längre ska ha behörighet till informationen. Ett annat sätt att öka skyddet för din information är att välja ett starkt och unikt lösenord så att ingen obehörig kan komma åt din information i dina molntjänster. Om möjligt ska du även aktivera tvåfaktorsautentisiering.

Läs mer här.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart