Högprofilerade Twitter-konton ”hackade”

Författare:

|

Datum:

|

Tidigare i juli blev flera högprofilerade Twitter-konton ”hackade”, bland annat Joe Biden, Barack Obama, Elon Musk, Apple och Bill Gates. Detta är en av de mest profilerade säkerhetsöverträdelserna som gjorts under de senaste åren och till en början tordes detta vara ett professionellt bitcoin-bedrägeri. Nu visar det sig dock att personerna som ligger bakom incidenten är tre män i åldrarna 17, 19 och 22.

Tillgång till internt Twitter-system

De tre anklagade männen har genom en så kallad ”spear-phishing” fått tillgång till ett internt system där de stulit kontouppgifter till ett flertal högprofilerade Twitter-konton. Genom de högprofilerade Twitter-kontona twittrade ”hackarna” ett attraktivt erbjudande om att få $ 2000 för varje $ 1000 som sattes in på ett anonymt bitcoin-konto.

Oro över behörighetsnivå

Attacken har väckt stor oro över den behörighetsnivå som Twitter-anställda har till användarkonton. Enligt uppgifter riktade ”hackarna” sig till 130 konton och de lyckades twittra från 45 av dessa. De har även fått tillgång till inkorgar på 36 konton samt laddat ner Twitter-uppgifter från sju konton.

Läs mer på CBC, The New York Times, BBC och The Verge.