Flera stora svenska företag utsatta för en omfattande it-attack

Ett dussintal svenska företag har under förra vecka utsatts för en omfattande it-attack i form av dataintrång där ”hackarna” har placerat ett utpressningsvirus, Ransomware, på mottagarens dator, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Kulminerat i helgen

Det handlar om att ”hackarna” kräver företagen på en summa pengar för att stoppa angreppet, troligtvis i den digitala valutan bitcoin, säger polisen till Sveriges Radio Ekot. Angreppet har i helgen kulminerat och det handlar om uppemot 200 datorer. Polisen har i dagsläget ingen information om att något av de drabbade företagen har betalat ut en lösensumma till ”hackarna”.

Läs mer här.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart