Danskt hotell ålagda böter om 1 100 000 DKK

Arp-Hansen Hotel Group A/S har blivit ålagda böter om 1 100 000 danska kronor. Under ett inspektionsbesök på hotell Arp-Hansen Group A/S i Danmark uppmärksammade det danska Datatilsynet att hotellets bokningssystem innehöll personuppgifter som inte längre var nödvändiga att lagras. 

Personuppgifter borde raderats

Under revisionen upptäckte Datatilsynet att det bokningssystem som hotellet använder innehöll en hel del personuppgifter som borde tagits bort i enlighet med hotellets egna fastställda tidsgränser för borttagning. Det konstaterades även att systemet innehöll så kallade kundprofiler som också borde ha raderats för flera år sedan. Datatilsynets uppfattning är att cirka 500 000 kundprofiler ska ha tagits bort vid inspektionen. 

Polisanmälan och böter

Datatilsynet väljer att anmäla incidenten till polisen samt utfärdar böter om 1100 000 danska kronor då Arp-Hansen ej uppfyllt kraven för radering av personuppgifter som inte längre är nödvändiga att lagras.

Läs mer här.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem

  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.


  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.


  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart