Danska Datatilsynet lanserar ny sida om dataskydd riktat till barn och ungdomar

Författare:

|

Datum:

|

Den 21 december lanserade Datatilsynet en undersida på deras webbplats som riktar sig till barn och ungdomar. Materialet på sidan handlar främst om användning av sociala medier och bilddelning på webben. Syftet med sidan är dels att informera barn och ungdomar om deras rättigheter när det gäller dataskydd och dels för att förbereda barn och ungdomar till ett mer kritiskt tänkande när det handlar om hur andra hanterar information om dem.

Viktig målgrupp

Då internetanvändning är en integrerad del av de flesta barns och ungdomars vardag är det viktigt som tillsynsmyndighet att göra en särskild ansträngning för att informera och vägleda barn och ungdomar om deras rättigheter, skriver Datatilsynet på deras webbplats. Barn och ungdomar är en viktig målgrupp då de vanligtvis är mindre medvetna om de risker som kan uppstå när andra hanterar information om dem. Mot denna bakgrund föreskriver dataskyddsreglerna att barn och ungdomar ska erhålla ett särskilt skydd av sina personuppgifter.

Under 2021 kommer Datatilsynen att följa upp det nya materialet med mer informationskampanjer riktade mot barn och ungdomar.

Läs mer här och besök den nya sidan här.