Danska Datatilsynet lanserar ny sida om dataskydd riktat till barn och ungdomar

Den 21 december lanserade Datatilsynet en undersida på deras webbplats som riktar sig till barn och ungdomar. Materialet på sidan handlar främst om användning av sociala medier och bilddelning på webben. Syftet med sidan är dels att informera barn och ungdomar om deras rättigheter när det gäller dataskydd och dels för att förbereda barn och ungdomar till ett mer kritiskt tänkande när det handlar om hur andra hanterar information om dem.

Viktig målgrupp

Då internetanvändning är en integrerad del av de flesta barns och ungdomars vardag är det viktigt som tillsynsmyndighet att göra en särskild ansträngning för att informera och vägleda barn och ungdomar om deras rättigheter, skriver Datatilsynet på deras webbplats. Barn och ungdomar är en viktig målgrupp då de vanligtvis är mindre medvetna om de risker som kan uppstå när andra hanterar information om dem. Mot denna bakgrund föreskriver dataskyddsreglerna att barn och ungdomar ska erhålla ett särskilt skydd av sina personuppgifter.

Under 2021 kommer Datatilsynen att följa upp det nya materialet med mer informationskampanjer riktade mot barn och ungdomar.

Läs mer här och besök den nya sidan här.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem

  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.


  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.


  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart