Cloud-leverantören Blackbaud “hackad”

Den internationella Cloud-leverantören Blackbaud har blivit “hackad” och ett stort antal användare av deras tjänster har drabbats. ICO berättar i en intervju med brittiska BBC att 125 organisationer har i dagsläget drabbats av incidenten. Bland de som blivit drabbade är ett dussintal brittiska universitet och utöver detta har även skolor, museer och kyrkor internationellt drabbats.  

Betalt lösensumma

Incidenten blev känd för Blackbaud redan i maj och meddelar att de betalat hackarna en “lösensumma” för att de ska kryptera och förstöra informationen de kommit över. Först nu har Blackbaud underrättat sina kunder om incidenten.

Läs mer här.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart