Välkommen till dagens webbinarium med företrädare från NOYB och Datainspektionen.

Vad innebär Schrems II-domen för organisationerna i praktiken och vad behöver man göra nu? Är det möjligt att använda standardavtalsklausulerna för överföringar till tredjeland – och i så fall hur? Genom beslutet ogiltigförklaras en av de huvudsakliga transfermekanismerna för överföring av data till USA; Privacy Shield. Vilka alternativa lösningar kan finnas och hur bråttom är det?

Medverkar på webbinariet gör:
Lena Lindgren Schelin, Generaldirektör Datainspektionen
Alan Dahi, 
Program Director & Data Protection Lawyer, NOYB.eu
Daniel Westman, Oberoende rådgivare och forskare i It- och Medierätt
Caroline Olstedt Carlström, Partner Cirio Advokatbyrå och styrelseordförande Forum för Dataskydd
Maria Holmström Mellberg, Nordic Privacy and Security Lead Accenture och styrelseledamot Forum för Dataskydd
Lotta Kavtaradze, Privacy Advisor på Telenor Sverige AB och ledamot i Region Stockholm Forum för Dataskydd

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem

  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.


  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.


  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart