20 April, 2022 09:00 - 10:15  Teams

Webbinarium med Region Norr om rättslig grund

Välkommen till ett webbinarium där Maria Leijon redogör för länsstyrelsernas utredning kring begreppet rättslig grund.

KÖP DIN BILJETT HÄR 

Datum och tid: Onsdag 20 april kl. 09:00-10:15

Digital plats: Teams, Länken får du i din orderbekräftelse

Forum för Dataskydd och Region Norr anordnar ett digitalt webbinarium om rättslig grund för myndigheter och framförallt om den rättsliga grunden allmänt intresse. Maria Leijon, dataskyddsombud för länsstyrelserna håller en presentation och leder mötet

Dataskyddsförordningen ställer krav på att behandling av personuppgifter ska ha så kallad rättslig grund. Dessa grunder finns uppräknade i artikel 6 och länsstyrelserna har gjort en genomlysning på beställning av sina ledningar av de rättsliga grunderna och då främst allmänt intresse och myndighetsutövning. Bakgrunden till utredningen är pågående diskussioner inom bland annat statsförvaltningen i vilken utsträckning det krävs att en enskild personuppgiftsbehandling eller informationsmängd har direkt stöd i lag för att rättslig grund ska föreligga.

Om webbinariet
Webbinariet arrangeras i samarbete med Nätverket för Dataskyddssamtal i Norr- och Västerbotten. Normalt introduceras ämnet av en gäst, någon hos Region Norr eller medarrangören.

Frågor
Vid frågor om webbinariet kontakta Mattias Gotthold: mattias.gotthold@dpforum.se

Vid frågor i övrigt kontakta forumet per info@dpforum.se

Sista anmälningsdag är måndag den 18 april. Webbinaret är kostnadsfritt för medlemmar och kostar 300 SEK ex. moms för icke-medlemmar. 

Varmt välkommen!

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart