6 April, 2022 16:00 - 19:00  edpLaw Advokatbyrå, Strandvägen 7A

Visselblåsning och dataskydd!

Välkommen på ett semidigitalt event om visselblåsning och dataskydd i ljuset av den nya visselblåsarlagen. 

Datum och tid: Onsdag den 6 april kl. 16:00-19:00.

Fysisk plats: edpLaw Advokatbyrå, Strandvägen 7A.

Digital plats: Teams, digital anslutning kl.16:30 (Observera att du får din länk i din orderbekräftelse).

KÖP DIN BILJETT HÄR 

Den nya visselblåsarlagen trädde i kraft den 17 december 2021. Lagen aktualiserar en rad olika frågor som verksamheter måste ta ställning till.

Under kvällen kommer Johan Thörn, Partner/Advokat, Johan Sundberg Partner/Advokat och Fredrik Eråker, Senior Associate/Advokat från edpLaw att beröra och diskutera olika arbetsrättsliga och dataskyddsaspekter i förhållande till inrättande av en visselblåsarfunktion, inklusive fråga om förhandlingsskyldighet och kraven i dataskyddslagstiftning (GDPR) avseende behandling av personuppgifter i visselblåsarsystem.

Vi kommer även att få höra ett föredrag av Jan Stappers, EU Whistleblowing Specialist från WhistleB by NAVEX som är expert på organisationshantering av visselblåsning. Han har även skrivit flera artiklar om ny lagstiftning om skydd kring visselblåsning, anti-korruption och även bästa praxis för visselblåsning.

Under kvällen kommer det serveras en wrap med kallrökt lax och en med rimmad oxbringa. För vegetariskt/veganskt alternativ maila till info@dpforum.se.

Lokalen sponsras av edpLaw Advokatbyrå och förtäringen sponsras av WhistleB by NAVEX.

Sista anmälningsdag är torsdag den 31 mars kl. 15:00 och antalet platser är begränsade. Kostnadsfritt för medlemmar och 300 SEK ex. moms för icke-medlemmar. Eftersom vi är en ideell förening behöver vi debitera dig en No Show-avgift på 300 kronor vid utebliven avbokning.

Varmt välkommen!

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart