29 November, 2021 16:30 - 19:00  Mäster Samuelsgatan 20, 111 44 Stockholm

Varmt välkommen på semi/digitalt webbinarium!

Tillsammans med våra fantastiska gäster kommer vi diskutera elektronisk övervakning – dataskydd, rättssäkerhet och samhällstrygghet. Vi kommer även få lyssna på ett föredrag om vårdgivarens behörighetsstyrning till patientuppgifter.

Datum och tid: Måndag den 29 november kl. 16:30-19:00
Plats/lokal: Vi kommer arrangera webbinariumet på Cirio Advokatbyrå, PLAN 8.
Adress: Mäster Samuelsgatan 20, 111 44 Stockholm

(Observera att det är begränsat antal deltagare på plats – det är först till kvarn som gäller. Om du köpt en fysisk biljett och inte har möjlighet att närvara vänligen avboka din plats till info@dpforum.se senast torsdag 25 november)

Digital närvaro: Teams – du får din länk i din orderbekräftelse

BOKA DIN BILJETT HÄR

Stater bedriver elektronisk övervakning för flera olika ändamål: utreda och förhindra brott, kartlägga hot och inhämta information om andra stater. Professor Mark Klamberg, professor och ämnesföreståndare för folkrätt vid Stockholms Universitet, kommer inleda med presentation om hur detta är reglerat, vilka utmaningar de skapar beträffande dataskydd och rättssäkerhet, hur det kan balanseras gentemot samhälleliga intressen som brottsbekämpning och samhällstrygghet i bredare bemärkelse. Mark Klamberg är professor i folkrätt, han undervisar och har skrivit avsnitt i läroböcker och artiklar i juridiska tidskrifter om elektronisk övervakning.

Vi kommer få lyssna på en presentation av Niclas Skyttberg, Chefläkare i Aleriskoncernen om vårdgivarens behörighetsstyrning till patientuppgifter och vilka krav vårdgivaren behöver uppfylla.

Korrekt utförda risk- och behovsanalyser är helt avgörande för såväl privata företag som offentlig verksamhet, när det gäller att säkerställa att anställda får åtkomst till just den information som behövs för att utföra sitt arbete – men inte mer. Särskilt viktig är behörighetstilldelningen gällande känsliga personuppgifter, tex för vårdgivare. Hur ska analyserna utföras i praktiken, och vad händer om GDPR och övriga regler inte följs? Karl-Fredrik Björklund, Advokat och Partner på Wikström & Partners redogör för regelverket samt ger konkreta råd och tips, med fokus på hälso- och sjukvårdsområdet – apropå IMY:s sanktionsbeslut från december 2020 och IMY:s vägledning i anledning av dessa beslut. Denna dragning bygger på en artikel i ämnet i Lexnova författad av Karl-Fredrik och Jessica Sondell.

Mattias Gotthold, Vice ordförande för Forum för Dataskydd och grundare av Data Law Center kommer ställa frågor till gästerna.

Vi kommer avsluta den fullmatade dagen med ett avslutande mingel.

Vi ses!

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart