30 March, 2023 09:00 - 16:30

Välkommen till Dataskyddsombudsdagen 30 mars

Dataskyddsombudsdagen med fokus på rollen som DSO – Erfarenhetsutbyte – Praktiska arbetssätt

Trots att vi har levt med dataskyddsförordningen i snart fem år finns det en okunskap ute i många verksamheter både gällande dataskyddsombudets roll och om dataskydd, rättigheter, skyldigheter samt personuppgifter i allmänhet. Att både behöva utbilda medarbetare och kommunicera sin roll internt, samtidigt som du ska utföra ett krävande arbete där riktlinjer från tillsynsmyndigheten fortfarande är bristfälliga, kan bli såväl ensamt som svårt.

Med utgångspunkt i dessa utmaningar presenterar nu IFI den nya konferensen Dataskyddsombudsdagen den 30 mars – en heldag som är skräddarsydd för dig som är Dataskyddsombud. Stort fokus kommer att ligga på hur du kan vidareutveckla arbetet med att etablera ett effektivt dataskydd i praktiken och på att utbyta erfarenheter med andra i samma roll.

Under Dataskyddsombudsdagen kommer du att få lyssna till flera praktikfall från olika typer av verksamheter, som delar med sig av framgångsfaktorer och fallgropar. Vi kommer även bjuda in till diskussion och erfarenhetsutbyte på flera sätt under dagen.

Ur programmet:

 • Den utmanande rollen som Dataskyddsombud – Camilla Östergren, Dataskyddsombud och jurist, Region Uppsala
 • Hur skapas en robust process för dataskyddarbetet som tål granskning? – Stephanie Hsieh, Global Data Privacy Officer, IFS
 • Riskarbete i praktiken inom dataskyddet – vad innebär det och hur lyckas du? – Jan-Olof Andersson, Dataskyddsombud, ICA
 • Hur stärker vi Dataskyddsombudets roll i verksamheten och hos ledningen? – Svitlana Jelisic, Dataskyddsombudsdagen, Flens Kommun
 • Systematisk GDPR-granskning och GDPR-utvecklingsarbete hand i hand –
  Jakob Söderbaum, Dataskyddsombud, Huddinge Kommun

Praktisk information och medlemsrabatt

Datum & tid: Torsdagen den 30 mars, kl. 09:00-16:30

Plats: Clarion Hotel Sign, Stockholm

Pris för dig som är medlem i Forum för Dataskydd: Som medlem i Forum för Dataskydd får du en rabatt på 20% och betalar då 5 560 SEK exkl. moms, ange koden FORUM20 (i rutan för rabattkod) vid anmälan. Ordinarie pris 6 950 SEK exkl. moms.

Grupprabatt: Anmäl flera deltagare samtidigt och nyttja IFI:s grupprabatt delta 3 betala för 2! (rabatterna går inte att kombinera).

Arrangör: Konferensen arrangeras av Institutet för Informationsteknologi, IFI i samarbete med Forum för Dataskydd.

Läs mer och boka din plats

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart