8 December, 2021 16:30 - 20:00  7A Posthuset, Vasagatan 28, Stockholm

Välkommen på glöggmingel onsdag den 8 december kl. 16:30-20:00!

Nu bjuder vi in till årets glöggmingel, då vi förra året inte hade möjlighet att anordna vårt traditionella glöggmingel. Därför känns det extra roligt i år att äntligen få träffas fysiskt. Våra gästföreläsare kommer bjuda in till intressanta samtal och diskussioner*. Vi kommer därefter mingla och nätverka under kvällen. Vi bjuder på glögg och pepparkakor, snittar, vin, öl och alkoholfri dryck.

Datum och tid: Onsdag den 8 december kl. 16:30-20:00
Lokal: 7A Posthuset, Vasagatan 28, Stockholm.

För att delta på plats, vänligen boka din biljett senast den 29 november**. Vid avbokning av din bokade plats, vänligen kontakta info@dpforum.se senast måndag den 6 december.

Föreläsare:

Florian Tannen, Partner, Baker McKenzie

Florian Tannen är partner på Baker McKenzie och baserad vid firmans kontor i München. Han är specialiserad inom IT-rätt med ett särskilt fokus på dataskydd. Florian har mångårig erfarenhet av att hjälpa stora företag lansera produkter och tjänster som hanterar data, samt att leda komplexa processer inför tyska dataskyddsmyndigheter.

Transfer Impact Assessments och lärdomar från tysk dataskyddspraxis

Florian kommer belysa Transfer Impact Assessments samt diskutera praktiska aspekter och presentera de senaste nyheterna inom området. Han kommer också att ge en uppdatering från de olika tyska tillsynsmyndigheterna med avsikten att lyfta fram lärdomar som kan vara relevanta för svenska företag.

 

Daniel Melin,  strateg på Skatteverket och arbetar primärt med frågor kring molntjänster och statlig it-drift.

Daniel kommer och samtalar tillsammans med Forumet om t.ex. tredjelandsöverföringsproblematiken, amerikansk underrättelselagstiftning, EU-stadgan och om eSams arbete med digitala samarbetsplattformar.

 

Frida Orring, Samhällspolitisk chef Sverige, Microsoft.

Frida tillträdde hos Microsoft sommaren 2021 som samhällspolitisk chef. Dessförinnan arbetade hon med dataskyddsfrågor vid IMY:s internationella enhet där hon bl.a. var ordförande i Europeiska dataskyddsstyrelsens arbetsgrupp för sanktionsavgifter. Frida är utbildad jurist med tidigare erfarenhet från Utrikesdepartmentet, Sveriges FN-representation i New York och EU:s utrikestjänst i Bryssel inom ämnen som mänskliga rättigheter, cybersäkerhet och internets styrning.

Frida kommer prata om tredjelandsöverföringar, den globala kontexten och hur Microsofts arbete ser ut efter Schrems II-avgörandet och framåt.

 

BOKA DIN BILJETT HÄR!

**Observera att antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

Vi ser fram emot att träffa dig på plats och tillsammans få ha en helkväll tillsammans.

Varmt välkommen!

Vårt glöggmingel hålls i lokaler sponsrade av Baker McKenzie.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart