30 March, 2022 17:50 - 18:55  Teams

Webbinarium med Forum för Dataskydd och gästföreläsare från IMY

Välkommen till Forum för Dataskydds webbinarium med gästföreläsare från IMY.

Datum och tid: Onsdag den 30 mars ca kl.17:50-18:55

Plats: Digitalt, Teams. Länken får du i din orderbekräftelse 

KÖP DIN BILJETT HÄR 

Under kvällen kommer vi att få ta del av Stina Almström, Jurist på Integritetsskyddsmyndigheten, IMY och deras undersökning av användning av molntjänster i offentlig sektor. Stina har en bakgrund i offentlig sektor och då främst som kommunjurist. På IMY arbetar Stina på den enhet som hanterar dataskydd i offentlig sektor och även på den enhet som driver arbetet inom EDPB. Utöver det här arbetar Stina mycket med ett innovationsuppdrag som IMY fick för ca ett år sedan, som handlar om att höja kunskapen om dataskydd i innovationssektorn.

Vi kommer även få höra Karl-Fredrik Björklund, Partner Hellström Advokatbyrå, vice ordförande i Forum för Dataskydd samt Caroline Olstedt Carlström, Partner Cirio Advokatbyrå, ordförande Forum för Dataskydd berätta om dataskyddsombudets roll och hur man bör se på kravet på oberoende. De går även igenom några beslut från olika tillsynsmyndigheter och en del andra uttalanden i frågan. 

Karl-Fredrik Björklund har många års erfarenhet av att arbeta med personuppgiftsfrågor och GDPR samt annan data- och informationshantering. Karl-Fredrik har även bred och omfattande erfarenhet av komplexa kommersiella avtalsförhållanden inom IT-sektorn ingripet IT-avtal, outsourcing och systemleveranser. 

Caroline Olstedt Carlström har över 20 års erfarenhet av internationellt dataskydd och har fungerat som juridisk och strategisk rådgivare till företag inom IT, media, telekommunikation, energi, finans och bioteknik. Idag är hon delägare i Cirio Advokatbyrå och leder Cirios datasekretess- och informationssäkerhetsverksamhet. Caroline har även uppmärksammats som en av de mest inflytelserika inom tech under 2022.

Observera! Anslut via Teams vid angiven tid men notera att en viss fördröjning kan förekomma/uppstå då Forumet håller sitt årsmöte innan. 

Webbinariet är kostnadsfritt för medlemmar och kostar 300 SEK ex moms för icke-medlemmar. 

Varmt välkommen! 

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart