24 March, 2020 16:00 - 18:00  Webbinarium

Webbinarium: Står Dataskyddsförordningen över nationell skadeståndsrätt?

Webbinarium 24 mars, 16:00-17:00

Administrativa sanktionsavgifter enligt GDPR riktas mot felande organisationer, men står Dataskyddsförordningen över nationell skadeståndsrätt?

Arbetet som dataskyddsombud (DSO) kräver ofta mycket tid och engagemang och DSO:s roll är bl.a. att informera och ge råd till ”högsta förvaltningsnivå” om deras skyldigheter enligt Dataskyddsförordningen. Samtidigt har VD ett tydligt operativt ansvar för verksamheten, och styrelseledamöterna sitter med det yttersta ansvaret.

Karl-Oskar Brännström, Jur. Kand, VD Aigine AB kommer att prata om vad det egentligen är för risker man tar som enskild i rollen som DSO, VD och styrelseledamot, och vad kan man göra för att minska dessa risker.

Seminariet riktar sig mot Dataskyddsombud, både anställda och inhyrda, samt VD och styrelseledamöter i Aktiebolag.

Följ oss gärna på https://dpforum.se/nyheter/ eller prenumerera på vår nya nyhetstjänst hos Mynewsdesk https://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/dpforum

Om användning av personuppgifter
Med anledning av den rådande situationen har beslut fattats att denna föreläsning hålls som webbinarium. För anmälan krävs att man registrerar sig med personuppgifter i lösningen GoToWebinar. Personuppgifterna kommer enbart användas för att hantera distribution av länk och åtkomst till webinaret.

ANMÄL DIG HÄR

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem

  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.


  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.


  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart