8 December, 2020 16:00 - 18:00  Webbinarium

Schrems II-domen uppföljning

Vi är väldigt glada över att arrangera en uppföljning av Schrems II-domen innan årets slut. Det har hänt mycket sedan domen trädde i kraft och vi ser med spänning på vad webbinariets experter har att berätta för oss.

Webbinariet kommer att öppnas av Forum för Dataskydds ordförande Caroline Olstedt Carlström som ger oss en årssammanfattning och ett årsavslut för Forum för Dataskydd.

Sedan får vi lyssna till Lotta Kavtaradze som drar igenom de väsentligaste punkterna i EDPB:s rekommendationer som följs av att Daniel Westman berättar om sina reaktioner och synpunkter på rekommendationerna. Alan Dahi, NOYB.eu, kommer även han att berätta om sina synpunkter på rekommendationerna och vad NOYB har på gång framöver och vad som har hänt med de 101 klagomålen. Elisabeth Jilderyd, Datainspektionen, kommer att berätta om hur EDPB samordnar de 101 klagomålen från NOYB samt svara på frågor om rekommendationerna. Datainspektionens generaldirektör Lena Lindgren Schelin kommer att berätta om tillsynsmyndighetens nya arbetssätt som har initierats med anledning av Schrems II-domen, framförallt gällande tillsyn och om hur hon ser på dataskydd i framtiden och hur myndigheten ska möta kommande utmaningar. Maria Holmström Mellberg tar upp några praktiska aspekter på det interna arbete, t ex contract management och arbetet med TIA:s.

Datum och tid: tisdag den 8 december 2020 kl.16.00-18.00.

Talare:
Lena Lindgren Schelin
, Generaldirektör, Datainspektionen
Elisabeth Jilderyd, Jurist och Internationell samordnare, Datainspektionen
Alan Dahi
, Program Director & Data Protection Lawyer, NOYB.eu
Daniel Westman, Oberoende rådgivare och forskare i IT- & Medierätt
Caroline Olstedt Carlström, Partner Cirio Advokatbyrå och styrelseordförande Forum för Dataskydd
Maria Holmström Mellberg, Nordic Privacy and Security Lead Accenture och styrelseledamot Forum för Dataskydd
Lotta Kavtaradze, Privacy Advisor på Telenor Sverige AB och ledamot i Region Stockholm Forum för Dataskydd

Uppkopplingslänk skickas ut tisdag 8 december.

Kostnad:
Medlem i Forum för Dataskydd: 0 kr
Icke medlem: 300 kr
No-show debiteras: 300 kr

Biljettkassan stänger måndag den 7 december kl.23.45

Buy tickets

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart