9 April, 2019 17:00 - 19:00  STI (Stockholms Tekniska Institut), Liljeholmstorget 7

Där informationssäkerhet möter dataskydd – Stockholm 9 april

Hur bygger man upp ett systematiskt arbete med hänsyn till informationssäkerhet och dataskydd? Tre talare delar med sig av sina erfarenheter:

Daniel Seid, CEO, Triage Sec: Ledningssystem för behandling av personuppgifter

Daniel talar om erfarenheter från hans arbete med att upprätthålla och granska certifierade ledningssystem för informationssäkerhet (LIS). Dessa erfarenheter har lett till ett eget arbete med sätta upp ett motsvarande system för dataskydd (PIMS, “Privacy Integrity Management System” eller “Personal Information Management System”). Seid visar hur sådana erfarenheter kan fungera som inspiration i systematiskt och strategiskt dataskyddsarbete.

Kristofer Karlström, Information Security Officer, Nordnet Bank: Tillgångshantering – grundpelaren i dataskydd och informationssäkerhet

Moderna organisationer är digitala ekosystem med tillgångar i interaktion. Dessa tillgångar kan vara flöden av personuppgifter, system, leverantörer, avtal och personal. Vid implementation av dataskydd och informationssäkerhet är kunskap om tillgångar och flöden centralt. Kristofer konkretiserar och beskriver Nordnets åtgärder för att få kontroll över företagets tillgångar.

Torbjörn Larsson, projektledare vid GiDDiR AB

GiDDiR tar upp praktiska exempel kring brister i behandlingen. I presentationen berörs vilka praktiska steg den personuppgiftsansvarige vidtagit för att fatta beslut om lämpliga organisatoriska och tekniska skyddsåtgärder.

 

När: 9 april, 17:00 – 19:00. (17:00 ankomstregistrering och mingel. Föredragen startar 17:30)
Var: STI (Stockholms Tekniska Institut), Liljeholmstorget 7 / Liljeholmstorgets galleria

Från tunnelbanestation Liljeholmen: Ta uppgången mot Liljeholmstorget. Liljeholmstorget 7 och ingången till Liljeholmstorgets galleria ligger ca 30 meter från tunnelbaneuppgången. Ta hiss A i Vårdhuset. Vi tar emot i Stockholms Tekniska Instituts reception på våning 5.

Hittar du inte, ring: 08-54583587

Vänligen observera att vi tar ut en avgift om 300 kr vid oanmäld frånvaro. Samtliga priser är exklusive moms.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart