20 September, 2018 17:30 - 19:00  Lindahl, Mäster Samuelsgatan 20, Stockholm

Insamling av personuppgifter på nätet – Stockholm 20 september

 

Om pixlar, skript och tredjepartscookies – den dolda insamlingen av personuppgifter på organisationers webbplatser  ***FULLBOKAT***

Varje dag övervakas och registreras miljontals svenska internetanvändares surfvanor på nätet. Det sker genom tredjepartsteknik (cookies, skript, pixlar m.m.) som finns på nästan alla populära webbplatser. Bakom datainsamlingen ligger ofta teknikföretag som tillhandahåller annonser, webbanalys eller delning av innehåll till sociala medier. Och allt pågår vanligen utan att ansvariga för webbplatserna har full koll på vad som sker och vilket deras ansvar är.

Anders Willstedt och Thomas Peterssohn är medgrundare av Conzentio som gör tekniska audits på stora företags webbplatser. De berättar hur det går till när annonsbolag och andra teknikbolag spårar användare på nätet, vad personuppgifterna används till och vad man som ägare av en webbplats måste göra för att skaffa kontroll. Anders Willstedt är utvecklare med lång erfarenhet av spårningsteknik och Thomas har en bakgrund som vd i mediebranschen.

Daniel Westman kommer att göra en rättslig bedömning enligt dataskyddsreglerna, bl.a. i ljuset av EU-domstolens senaste domar. Han kommer även att kort diskutera betydelsen av den föreslagna ePrivacy-förordningen. Daniel är jurist specialiserad på IT- och medierätt. Han arbetar som oberoende rådgivare och forskare. Han är också styrelseledamot i Conzentio.

Tid: Torsdagen den 20 september kl 17.30, registrering from 17:00
Plats: Lindahl, Mäster Samuelsgatan 20

Seminariet är nu fullbokat. Vi planerar att publicera en inspelning från seminariet under medlemssidorna.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart