14 March, 2023 17:00 - 19:00

Artificiell intelligens och framtidens dataskyddsarbete

Artificiell intelligens (AI) ritar i snabb takt om kartan för hur företag och myndigheter löser uppgifter och organiserar sin verksamhet. Genom s.k. intelligent automation kan organisationer bli mer effektiva och ge bättre service, men AI kan också generera ny kunskap och insikter på ett sätt som tidigare inte var möjligt. Samtidigt kan det uppkomma nya risker kopplat till den personliga integriteten (t.ex. bristande transparens och diskriminering). Under föredraget diskuterar Jonas Ledendal hur AI och ny reglering kommer att innebära andra krav på hur dataskyddsfunktionen arbetar för att stödja sin organisation i detta förändringsarbete.

Jonas Ledendal är jur.dr. och universitetslektor i handelsrätt vid Lunds universitet. Han forskar om den digitala omvandlingens rättsliga ramar, särskilt med inriktning på dataskyddsrätt. Jonas är också medlem i AI Swedens Legal Expert Group. Under kvällen kommer vi att bjuda på enklare förtäring.

Datum och tid: Tisdagen den 14 mars kl. 17:00-19:00
Fysisk plats: FCG, Skomakaregatan 7, Malmö

KÖP DIN BILJETT HÄR

Antalet platser är begränsade, vänligen boka din biljett senast söndagen den 12 mars. Om du behöver avboka din fysiska plats, vänligen kontakta info@dpforum.se senast den 12 mars. Kostnadsfritt för medlemmar och 300 SEK ex. moms för icke-medlemmar. Eftersom vi är en ideell förening behöver vi debitera dig en No Show-avgift på 300 SEK vid utebliven avbokning.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart