7 March, 2023 17:00 - 19:30

AI och etik – när forskning möter juridik

Välkomna till en semidigital afterwork med temat AI, privacy, innovation och etik. Hur kommer EU:s förslag till AI Act påverka utvecklingen av AI i Europa? Går det att ligga i framkant avseende teknikutveckling och samtidigt ta hänsyn till etiska överväganden och dataskyddsprinciper? PwC bjuder in till en spännande diskussion där AI-forskningen möter lagstiftningen på AI- och privacyområdet. Vi kommer att få lyssna till Jacob Dexe, forskare på RISE och doktor i Människa-datorinteraktion på KTH samt två av PwC:s experter på AI-etik och privacy: Felix Wideroth och Jenny Forsberg. Under kvällen kommer vi att bjuda på enklare dryck och förtäring.

Datum och tid: Tisdagen den 7 mars kl. 17:00-19:30. Vi börjar med registrering kl.16:30.
Fysisk plats: Auditoriet, PwC, Torsgatan 21, Stockholm.
Digital plats: YouTube. Länken kommer i ett separat mail när du har lagt din order.

KÖP DIN BILJETT HÄR

Antalet platser är begränsade, vänligen boka din biljett senast måndag den 27 februari. Om du behöver avboka din fysiska plats, vänligen kontakta info@dpforum.se senast måndag den 6 mars. Kostnadsfritt för medlemmar och 300 SEK ex. moms för icke-medlemmar. Eftersom vi är en ideell förening behöver vi debitera dig en No Show-avgift på 300 SEK vid utebliven avbokning.

Talare

Jacob Dexe är forskare på RISE – Research institutes of Sweden och doktor i Människa-datorinteraktion från KTH. Han forskar på transparens, etik och integritetsfrågor där teknikanvändningen möter samhället. Han har tidigare arbetat på tankesmedjan Fores och är expertrådgivare till integritetsundersökningen Delade Meningar.

Felix Wideroth ingår i Responsible AI-teamet inom PwC Management Consulting. Han har en Master of Law (LL.M) från Uppsala universitet och är specialiserad på de juridiska aspekterna kring användningen av artificiell intelligens och digital etik. Han har även erfarenhet av riskhantering och genomförande av strategier. Felix har praktisk erfarenhet av att leverera “Responsible AI” lösningar för stora multinationella organisationer.

Jenny Forsberg är privacy lead för PwC Sverige och har mångårig erfarenhet av dataskydds- och integritetsfrågor. Jenny har ett stort fokus och intresse för teknikdrivna, innovativa organisationer och är engagerad i PwC:s globala nätverk för AI och privacy.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart