Pulse Secure utsatt för ransomwareattack

Den franska dataskyddsmyndigheten CNIL informerades nyligen om att konfidentiell information om mer än 900 företag runtom i världen har publicerats på ett internetforum. Dessa data ska bland annat ha innehållit IP-adresser till sårbara servrar.

Ej uppdaterade produkter

Vad som inträffat visar sig vara ett dataintrång orsakat av en ransomwareattack där måltavlan varit Pulse Secure, ett virtuellt privat nätverk (VPN) som används av flertalet företag. Attacken påverkade icke uppdaterade versioner av vissa Pulse Secure-produkter, vilket möjliggjort angriparen att komma åt känslig information.

Programuppdateringar tillgängliga

Programutgivaren till Pulse Secure har publicerat en sammanställning av de berörda produktversionerna och tillgängliggjort programuppdateringar till dessa. De rekommenderar att organisationer som ännu ej uppdaterat sina Pulse Secure-produkter bör göra det snarast möjligt för att inte bli utsatta för intrång.  

Uppdatera alla lösenord

CNIL rekommenderar också att de organisationer som berörs av detta förnyar alla lösenord som använts i organisationens system. Generellt råder CNIL organisationer att genomföra granskningar av sina informationssystem, samt att övervaka misstänkta aktiviteter för att dessa snabbt ska upptäckas.  

Läs mer här.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem

  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.


  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.


  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart