Pris till app för anonym inloggning

IRMA är en plattform för “integritetsvänlig” autentisering på nätet. Användare av IRMA-appen kan verifiera uppgifter om sig själv utan att uppge fullständig identitet. Användaren kan exempelvis intyga att personen är ett visst antal år fyllda, utan att uppge namn eller exakt ålder. De fullständiga uppgifterna lagras som ett slags “pass” i mobilen, inte centralt hos IRMA. Anslutna e-handelsföretag och andra organisationer kan välja vilka uppgifter som ska vara nödvändiga för inloggning.

Utvecklarna vann årets Dutch Privacy Awards, som delades ut i samband med en konferens arrangerad av Privacy First.

Organisationen bakom IRMA, The Privacy by Design Foundation, grundades av forskare vid Radboud University 2016 och verkar för att främja utvecklingen och användningen av integritetsvänlig och säker mjukvara. IRMA är i dagsläget gratis att använda för såväl användare som för de som vill låta användare verifiera sig med hjälp av verktyget. Källkoden är open source och fri att använda. Läs mer om verktyget här.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem


  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart