Dataskydd - en ledningsfråga

Dataskyddet blir allt viktigare för bolag, organisationer och konsumenter. Nya sätt att bearbeta data, ökad lagstiftning på området och ökat intresse för integritetsfrågor gör att ledningsgrupper och styrelser behöver tillse att hanteringen av personuppgifter behandlas på ett tillförlitligt sätt.

Därmed får dataskyddsombudet – spindeln i nätet – en allt mer strategisk roll.

Vad vi gör

Forumet vill bidra till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning.

Sedan 2012 arbetar forumet för att stärka dataskyddsombudet och andra som arbetar med eller kommer i kontakt med dataskyddsfrågor i dess olika roller.

Forumet vill medverka till att skapa och sprida medvetenhet och “best practices” på området genom att diskutera, debattera och upplysa om sakfrågor. Vi arrangerar löpande webbinarier/seminarier samt nätverksträffar och tillsammans bildar vi ett starkt kompetensnätverk. Sedan 2016 arrangerar vi även Nordens största dataskyddskonferens – Nordic Privacy Arena.

Dessutom lämnar vi synpunkter på lagförslag, kommenterar aktuella frågor i media och föreläser vid lärosäten och svenska och internationella konferenser.

Vill du bli medlem, klicka här.

Kontakt

Har du några allmänna frågor så kontakta oss gärna via formuläret nedan.


  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  Ladda ner vår integritetspolicy.

  Vi stödjer Barncancerfonden

  Forumet är mycket stolta över att kunna bidra till Team Rynkeby – God Morgon Täbys fantastiska
  arbete för att samla in pengar till Barncancerfonden och vi bidrar bl a genom att sätta dem
  i fokus på Nordens största dataskyddskonferens – Nordic Privacy Arena som vi årligen arrangerar.

  Genom att stödja Barncancerfonden – gör vi skillnad, vi räddar liv!

  Logga in

  Ej medlem? Registrera dig

  Återställ lösenord

  Bli medlem


   Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

   Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.

   Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.

   Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
   Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).
   Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

   This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
   Go to cart