Junior projektledare med intresse för ekonomihantering att ansvara för kansliet hos en ideell förening

Forum för Dataskydd söker nu dig med rätt driv och engagemang som vill ansvara för föreningens kansli och som gärna har ett intresse för dataskyddsfrågor. Har du något eller ett par års erfarenhet av löpande redovisning och skulle trivas med att driva projekt? Läs vidare!

Om tjänsten

Forum för Dataskydd är en ideell förening med drygt 800 medlemmar. Forumet har sedan 2012 arbetat för att stärka dataskyddsombudet och andra som arbetar med eller kommer i kontakt med dataskyddsfrågor i olika roller. Vi vill medverka till att skapa och sprida medvetenhet och ”best practices” på området genom att diskutera, debattera och upplysa om sakfrågor. En målsättning är att stärka skyddet för den personliga integriteten i samhället och det tror vi att vi gör bäst genom att stärka dataskyddsspecialisterna ute i verksamheterna och arbeta för en större medvetenhet hos de personuppgiftsansvariga (bolag, myndigheter och andra organisationer) Vi arrangerar löpande webbinarier/seminarier samt nätverksträffar och sedan 2016 arrangerar vi även årligen Nordens största dataskyddskonferens – Nordic Privacy Arena.

Arbetsbeskrivning

Din roll innebär ansvar för planering, ledning och uppföljning av olika projekt där både externa och interna kontakter kommer att vara en stor del av din vardag. Du kommer att ansvara för att föreningens strategiska initiativ förverkligas och för den dagliga driften av kansliets verksamhet inom de ramar som styrelsen gett. I rollen ingår också att leda samarbetet med övrig personal, som i nuläget består av en kommunikatör samt vissa timanställda när Nordic Privacy Arena närmar sig. Slutligen ingår att hantera föreningens ekonomi även om vi har en extern leverantör som sköter löpande redovisning, bokslut och rapportering. Kort sagt, du kommer att vara den viktiga länken mellan styrelsen och föreningens verksamhet.

Kortfattat om arbetsuppgifterna

 • Leda verksamheten mot uppsatta mål med gott stöd av en anställd kommunikatör och under vissa tider även någon/några timanställda
 • Granska, följa upp och rapportera till styrelsen
 • Förfina befintliga processer
 • Driva på och leda genomförandet av alla aktiviteter
 • Kontakter med företaget som sköter den löpande redovisningen, kundfakturering, påminnelsehantering mm.
 • Årsbokslut, årsredovisning och andra strategiska ekonomiuppgifter

Kompetens som behövs

 • Relevant utbildning
 • Något eller några års relevant arbetslivserfarenhet efter examen
 • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • Dokumenterad erfarenhet i projektledning
 • Har något eller några års erfarenhet av praktiskt ekonomiarbete och känner dig trygg med det arbetet
 • Har goda kunskaper i Excel och är van vid att arbeta i olika systemstöd. Forum för Dataskydd använder i dag Fortnox, Tickera och Stripe

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och intresse för tjänsten.  Vi ser att du har en god samarbetsförmåga, är noggrann, strukturerad, självgående och lösningsorienterad. Det är viktigt att du är social och nätverkande då du kommer att ha många interna och externa kontakter. Andra egenskaper som eftersöks är initiativtagande, flexibilitet och att du tycker det är kul att leda. Vi ser gärna en tämligen junior person för denna roll men som åtminstone har tre års relevant arbetslivserfarenhet. Vi vill satsa på rätt person och utvecklas tillsammans med dig!

Övrig information

Start: enligt överenskommelse

Omfattning: heltid, tillsvidare med inledande provanställning

Arbetstider: mycket av arbetet kan ske under sedvanlig arbetstid, men arbete under kvällar/helger förekommer (vi tillämpar flextid och du kommer ha stor frihet att själv lägga upp dina arbetstider på ett sätt som passar bäst).

Placeringsort: Stockholm (i rådande pandemi tillämpar vi distansarbete), en hel del arbetsuppgifter kan också framöver hanteras på distans.

Sista ansökningsdag: 7 februari 2021 (urval sker löpande)

Låter det här som en roll för dig? Ansök redan i dag!

Ansökan mailas till jenny.svensson@dpforum.se. Vänligen bifoga CV och personligt brev (vi behandlar ej ansökningar som saknar detta). Vid frågor om tjänsten nås Jenny Svensson förutom på angiven e-postadress även på 076-309 93 89.

Ta del av vår integritetspolicy här.

Du hittar oss även på LinkedIn, Twitter, Facebook och Mynewsdesk.

Logga in

Ej medlem? Registrera dig

Återställ lösenord

Bli medlem

  Forum för Dataskydd bidrar till ett tryggt informationssamhälle och värnar om integritetsskydd idag och i morgon. Vi förstärker, förenklar och ökar medvetenheten kring integritetsskydd i Europa genom att skapa ett tongivande forum för samverkan och informationsspridning. Stärk ditt dataskyddsarbete med kompetens från drygt 800 medlemmar på våra seminarier och nätverksträffar. Medlemmar går gratis på våra seminarier och nätverksträffar samt till rabatterat pris på Nordic Privacy Arena.

  Studentmedlemskap upphör automatiskt efter ett år, därefter behövs ny ansökan. Ange också ert mecenatkortnr i meddelandefältet.


  Det är viktigt att meddela oss om du byter arbetsplats, faktureringsadress, telefonnummer, mailadress eller annan viktig information. När du byter arbetsplats eller annan ovannämnd information mailar du oss och meddelar detta på info@dpforum.se så att vi kan säkerställa kontinuitet i ditt medlemskap.


  Ordinarie medlemskap: 1645 kr per år.
  Student: Gratis första året, sedan 200 kr per år (är du anställd på ett företag gäller ordinarie pris).  Genom att fylla i formuläret, godkänner jag att Forum för Dataskydd lagrar mina personuppgifter i sin databas som kommer användas för att förse mig med relevant information om Forum för Dataskydds tjänster och erbjudanden.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Go to cart